Fiskekarta

Heja Länsstyrelsena. Den 30 maj släpps äntligen Fiskekartan.se vilket kommer underlätta livet för alla oss fritidsfiskare.

BAKGRUND

Länsstyrelserna har en skyldighet att hålla ett register över länets fiskevårdsområden enligt FIFS 1982:3 och fiskevårdsområdena har enligt samma lagstiftning en skyldighet att rapportera in uppgifter till Länsstyrelsen.

I Sverige finns totalt drygt 2 000 fiskevårdsområden som förvaltar fiske på enskilt vatten. Fiskekartan.se är ett gemensamt register för alla Sveriges länsstyrelser där ni som fiskevårdsområdesföreningar själva kan logga in och uppdatera uppgifter om er egen förening. Registret har tagits fram för att förbättra registerhållningen och göra den mer effektiv, samtidigt som det också kan underlätta för er i fiskevårdsområden som vill sprida information om era fiskevatten. Ytterligare nyttor är att det i framtiden ska vara möjligt att hålla koll på fisketillsynsmännens förordnanden och att det ska vara enkelt att komma åt de blanketter som är intressanta för fiskevårdsområdenas verksamhet.

Till en början kan det finnas bristfälliga uppgifter eller uppgifter som inte uppdaterats på länge. Vi hoppas att ni har överseende med detta och att vi tillsammans hjälps åt för att skapa ett så uppdaterat register som möjligt! Vi ber er också att ha överseende med eventuella problem med systemet. Då vi är i en uppstartsfas kan vissa problem förekomma som vi måste korrigera efterhand. Hjälp oss gärna genom att skicka in information till oss om saker som eventuellt inte fungerar eller som ni tycker behöver förbättras. Synpunkter skickas då till fiskekartan@lansstyrelsen.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.