Sportfiskarna

Välkomna till Norra Småland! Sportfiskarna öppnar regionkontor i Jönköping!

Förbundet fortsätter att bredda och utveckla verksamheten, nu med att öppna ett nytt kontor i Jönköping.

Det nya kontoret kickstartade verksamheten med att i nära samverkan med Jönköpings kommun arrangera fiskelov i fyra dagar med start 13 augusti och sedan följde Street-fisketävlingen Smålandsabborren i centralt belägna Munksjön 19 augusti. Uppslutningen på Fiskelov och de 90 fiskesugna deltagarna på Smålandsabborren lovar mycket gott inför kommande aktiviteter. Under hösten drar nu bland annat projektet Skolbäcken igång med fiskevård på skoltid i samarbete med lokala skolor. En rad regionala fiskevårdsprojekt är sedan tidigare redan igång.

– I regionen runt Jönköping med den fantastiska Vättern och mängder av andra spännande vattendrag finns stor potential att utveckla mer aktiviteter och ett bättre sportfiske genom samverkan med länsstyrelse, kommuner och lokala fiskeföreningar, kommenterar Sten Frohm, Sportfiskarnas generalsekreterare.

Till att börja kommer det nya kontoret att bemannas av regionalt ungdomsansvariga Hanna Eriksson och biologen Mattias Larsson.  Verksamheten kommer därmed att bestå av såväl främjandeverksamhet inriktad på framförallt barn och unga som olika fiskevårdssatsningar. En långsiktig målsättning för det nya kontoret är dock att fortsatt bredda den regionala verksamheten inom fler områden, exempelvis fisketurism.

– Det är ett positivt besked att Sportfiskarna öppnar nytt kontor i Jönköping och vi tror att det kommer innebära ett stort lyft framförallt för barn- och ungdomars möjlighet att prova på fiske i området, säger Adam Johansson, fiskerikonsulent på Länsstyrelsen i Jönköpings län.

-Vi är mycket glada för att Sportfiskarna flyttar ett regionkontor till Jönköping och hälsar dem varmt välkomna! Vi ser fram emot ett nära samarbete för att fortsätta att utveckla friluftslivet i vår kommun och region – dess olika dimensioner och de friluftspolitiska målen kommenterar både Lisa Bergström, friluftsstrateg i Jönköpings kommun och Moa Lindvert Friluftslivssamordnare på Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Fakta om nya kontoret

Adress: Östra Storgatan 67

Kontaktuppgifter personal:
Hanna Eriksson, regionalt ungdomsansvarig, hanna.eriksson@sportfiskarna.se

Mattias Larsson, biolog, 0707–566229, mattias.larsson@sportfiskarna.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.