Spinnfiske Set nummer 3

Okej, då var det dags för det tredje och avslutande setet nämligen ”Esox Lyxious”. Ett set som inte lämnar så mycket övrigt att önska. Skulle det vara något som gör att jag inte väljer detta setet så är det priset.

ABU Garcia Revo Premier LH

Jag inleder med rullen. Här tänker jag att det skall vara ett erkänt och pålitligt märke. Mina funderingar har kretsar kring Shimano, Daiwa och ABU. Just nu så lutar det i så fall mest mot ABU Garcia Revo Premier LH som tar 135 m 0,32 mm lina. Pris 2499 kr! Denna bör räcka för mitt fiske men funderar jag på en större rulle så kommer Shimano Tranx 301 A med i funderingarna. Som ni märker tittar jag på vänstervevade rullar och ganska små då jag kommer från haspel och vevar vänster samt att jag gärna vill ha en lätt och smidig rulle att greppa. Tänker jag rätt?

Gator Gumbait

Spöet jag suktar efter är ett Gator Gumbait Explorer ca 242 cm med kastvikt upp till 140 gram. Vad som lockar är dels vikten (235 gram) och att det skall vara känsligt men också kraftfullt vad jag läst. Ser dessutom riktigt tufft ut och fröjd för ögat gör ingen fiskare missnöjd. Det är också det tvådelade spöet jag tänker mig. Pris 1995 kr!

Detta set skulle då hamna på nästan exakt 4 500 kr. Det är nästan dubbelt upp mot set nummer två ”slitvargen” som hamnade på 2 398 kr. Är det värt det? För mig och den budget som jag har hamnar det klart över gränsen. Ni med erfarenhet, vad säger ni?

Naturligtvis kommer jag se till att på Sportfiskemässan få testa och känna på de olika seten, matchningen kan vara avgörande för vilket set som känns bäst. Kanske måste jag också vara beredda på att ifrågasätta mina val när jag samtalar med de professionella försäljarna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.