Spinnfiske Set nummer 2

Då var det dags för mitt andra spinnfiske  set som jag kallar för ”slitvargen”.

En set att bruka och slita på men som skall hålla och leverera på topp.

Jag börjar med rullen som jag tänker mig. Det blir en Shimano Citica 201 I (185m/0,25 mm). En ganska liten rulle (210 gr) främst avsedd för abborre och gös men jag tror den pallar för lätt till medeltungt gäddfiske. Har Hagane, X-ship, SVS och alla finesser. Dessutom ganska hög utväxling vilket jag nog kan gilla som kommer från haspel. Pris 1499 kr.

Till spö väljer jag Savage Gear Black Savage Trigger (249 cm upp till 100 gr). Ett lätt och känsligt spö som jag faktiskt har lite erfarenhet av då jag har samma modell till haspel men upp till 80 gr, antagligen, enligt mina egna preferenser, det skönaste spö jag haft. Pris 899 kr.

Så vad säger ni om denna kombinationen? Mest tveksam på rullen. Kanske en Shimano Curado i 200 serien är ett bättre alternativ? Mitt set ”slitvargen” hamnar på 2398 kr, ligger inom budget, och är ett set som jag tror jag kan bli nöjd med och det som nog faktiskt ligger närmast till hands att det väl blir när cashen skall fram!

Nästa gång presenterar jag det tredje och sista setet, blir inte fyra som jag trodde från början. Det har jag valt att kalla ”Esox Lyxious”! Ett set jag kanske egentligen inte har råd med…

Shimano Citica 201 I
Savage Gear Black Savage Trigger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.