Jag skall bli spinnfiskare

Idag är jag haspelfiskare till 100%. Efter årets #Sportfiskemässa kommer jag äga mitt första spinnfiskeset. Vad det blir vet jag inte än men jag hoppas på att du vill följa med på min resa och även dela med dig av dina tips och erfarenheter. Hur jag skall hitta rätt i denna djungel av ”lågprofilare” och spinnspö är för mig en gåta.

Min erfarenhet är som sagt högst begränsad men jag tänker plocka fram fyra olika set och presentera här på GreenTorpedo. Snälla hjälp mig! Oavsett om du är en vanlig fiskare, det är jag också, eller arbetar professionellt med fiskeutrustning så är dina synpunkter välkomna.

Lite bakgrund så ni vet mina utgångspunkter. Jag fiskar mest från båt. Vid haspel kör jag med 240-270 cm spö, kastvikt upp till 80 gram (normalt använder jag beten mellan 30-90 gram). Fiskar med wobbler, sliders och jiggar t ex Westin jätte 17 cm, Westin Swim 12 cm och PigShad 15-23 cm. Har idag problem med en ”tennisarmbåge” som vid längre fiske med haspel och tyngre beten gör sig gällande. Kan tänka mig att lättare spinnfiske med ”lågprofilare” kan vara bra att byta av med för att minska belastningen. Jag älskar lätta, lite ”rappare” och toppiga spö. Då jag är ovan vid spinnfiske måste rullen vara snäll och extremt enkel att hantera. Vill inte ha trassel när jag väl kommer ut på sjön!

Tack för att du har läst min alldeles för långa text. Nästa gång jag skriver, förhoppningsvis till helgen, kommer jag presentera tankarna kring mitt första set. Det blir budgetsetet, komigångsetet eller ingångssetet, spelar ingen roll vad jag kallar det, ni förstår vad jag menar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.